Solutii ieftine si eficiente de incalzire a casei tale

Sezonul rece a sosit și deja începem să ne gândim la cele mai eficiente soluții de încălzire atât electrice cât și pe gaz. În articolul de astăzi vom discuta despre cele mai ieftine și eficiente aparate de încălzit pe care să le folosești în această iarnă. Dacă îți construiești o casă nouă sau o renovezi pe cea veche, încălzirea casei tale este unul dintre principalele elemente pe care trebuie să le iei în considerare pentru a finaliza proiectul tău.

Chiar și sistemele de încălzire existente sunt deseori supuse revizuirii, deoarece costurile de operare pentru încălzirea unei locuințe tind să fluctueze de la un an la altul, deoarece combustibilii isi schimba des pretul pe piață. Și nu este neobișnuit să vă revizuiți complet strategia de încălzire pentru a eficientiza și a reduce costurile totale de încălzire anuale. Tipurile de combustibil eficiente pentru încălzirea casei dvs. vor varia, de asemenea, în funcție de locul în care locuiți; ceea ce este mai ieftin la un capăt al țării, este posibil să nu fie la fel si la capătul opus.

Ca un prim pas către încălzirea eficientă din punct de vedere energetic, cumpărați numai aparate de încălzit certificate Energy Star și consultați sfaturile mele de economisire a energiei pentru alte modalități de a reduce costurile de încălzire. La fel ca în cazul oricărui aparat, consumatorii ar trebui să fie atenți să cumpere numai aparate de încălzit care sunt certificate pentru utilizare și respectă codurile locale și reglementările de siguranță.

Incalzirea electrica

Există diferite tipuri de încălzire electrică pentru locuințe, de la seminee până la unități multifuncționale care pot asigura încălzirea, precum și aer condiționat. Încălzirea suplimentară a zonei se poate face cu aparate portabile si aici intra aerul conditionat portabil, calorifere cu ulei, panouri radiante sau radiatoare cu infrarosu care pot să încălzească unele zone reci sau să îmbunătățească sistemul de încălzire principal. Examinați opțiunile disponibile și găsiți o sursă de încălzire electrică eficientă pentru casa dvs. Cel mai eficient aparat de incalzit din aceasta categorie este un aer conditionat sau o pompa de caldura aer-aer.

Aerul conditionat folosit in racire poate sa ajute si la incalzire, avand un raport COP excelent de peste 1/4. Consumand doar 1 Kw de energie electrica, o poate transforma in 4Kw de energie termica (caldura). Costurile lunare pentru a incalzi o casa de 100 mp2 cu ajutorul aerului conditionat se ridica la 500 Ron/luna.

Pe acelas principiu functioneaza si o pompa de caldura aer-aer doar ca investitia nu este asa mica. Costurile lunare pentru a incalzi o casa de 100 mp2 pe timp de iarna se estimeaza a fi intre 250 si 350 Ron (pompa de caldura aer/apa sau pompa de caldura aer/aer)

Unități de încălzire / răcire multifuncționale (aer conditionat)

Poate doriți să luați în considerare combinarea încălzirii cu răcirea în aceeași unitate pentru a obține economiile de costuri ale unui sistem multifuncțional. Există sisteme care includ aer condiționat și încălzire, precum și unități multifuncționale portabile. Sistemele de aer condiționat cu dublu uz câștigă popularitate. Deși nu toate unitățile multifuncționale au o funcție de încălzire, unele o fac si o fac foarte bine, pe langa faptul ca detin si o functie de dezumidificare.

Încălzire cu gaz natural

În anumite zone, încălzirea cu gaze naturale este mult mai eficientă decât gazul propan, energia electrică sau petrolul. Gazul natural este un tip de combustibil sigur și curat. Când aveți gaz natural il puteti folosi la încălzirea locuinței dvs., dar si pentru încălzirea apei calde, pentru a alimenta un sistem de gătit sau grătarul în aer liber. Conexiunile pentru gaze naturale trebuie finalizate numai de către un tehnician calificat.

Încălzire cu gaz propan

Gazul propan este foarte popular ca si combustibil de camping pentru încălzire, gătit și refrigerare, dar este, de asemenea, un combustibil viabil pentru încălzirea casei tale. Deși de obicei este mai scump să folosesti gaz propan decât gazul natural, în unele zone, gazul propan poate fi singurul combustibil de încălzire disponibil. Încălzirea cu gaz propan necesită instalare și servicii profesionale, iar aparatele de încălzire variază de la încălzitoarele spațiale până la șeminee, care îți pot îmbunătăți decorul în timp ce furnizează căldura necesara.

Sisteme de încălzire cu ulei (calorifer cu ulei)

Încălzirea cu ulei a fost cea mai frecventa solutie pentru încălzirea unei case și rămâne singura alegere disponibilă pentru unii. Aparatele de încălzire cu ulei au diferite forme și dimensiuni diferite, de la cuptoare mari până la încălzitoare normale precum caloriferele. Instalarea aparatelor pentru arderea uleiului ar trebui finalizată de un tehnician calificat. Caloriferele electrice cu ulei nu necesita a fi instalate de un tehnician calificat.

Încălzire cu apă caldă

Incalzirea pe baza de apă caldă sau încălzirea cu radiatoare implică un sistem de cazane cu o rețea de radiatoare de apă caldă în diferite camere ale locuinței. Mai eficient din punct de vedere al costurilor decât unele alte forme de încălzire, un sistem de încălzire cu apă caldă este de obicei instalat atunci când casa este construită. În ultimii ani s-au făcut pași mari în ceea ce privește eficiența și procesul sistemelor de încălzire cu apă caldă (vezi pompa de caldura apa-apa). În timp ce efectul inițial de încălzire cu apă poate fi mai mare decât alte surse de încălzire, este o alegere bună pentru unele case.

Mai există un alt tip de încălzire cu apă caldă si anume centrala pe lemn, care implică un proces de ardere cu un cazan, în care apa este încălzită și transferată prin conducte pentru încălzirea locuinței. Acest proces de încălzire necesită o cantitate suficientă de lemn, suficient spațiu exterior și respectarea reglementarilor locale. Din aceste motive, această metodă de încălzire este mai populară în zonele rurale.

Sisteme de încălzire geotermale

Încălzirea geotermală folosește o tehnologie care exploatează căldura de sub pământ pentru a încălzi casa.

Încălzire cu lemn

Încălzirea cu lemne, indiferent dacă este o sobă cu peleți sau șemineu, rămâne un mod practic și rentabil de a încălzi o casă sau o cameră. Cu toate acestea, este nevoie de întreținerea corespunzătoare a sobei și respectarea regulilor de siguranț. Încălzirea cu lemn este destul de populară pentru a suplimenta o sursă de căldură existentă și pentru a reduce costurile de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *