Utilizarea unui sistem de aer conditionat pentru încălzire si răcire

Utilizarea sistemelor de climatizare pentru încălzire a inceput sa fie la mare cautare in zilele noastre dintr-un simplu motiv: eficienta! Majoritatea sistemelor de climatizare din aceste zile sunt pompe de căldură, ceea ce înseamnă că sunt capabile să încălzească și să răcească.

Dacă doriți să stati confortabil pe tot parcursul anului în timp ce reduceți costurile cu energia, atunci utilizați aparate de aer condiționat atat pentru racire cat si pentru incalzire. Aceste unități AC multifuncționale sunt eficiente, ușor de instalat și sunt capabile să vă economisească bani, deoarece vă răciți sau încălziți camerele de care aveți nevoie.

Caracteristicile de încălzire din unitățile de acționare funcționează similar cu opțiunile de răcire. Climatizatorul dvs. va necesita minimum 20 BTU (unități termice britanice) pentru fiecare metru cub de spațiu de locuit pe care încercați să il încălziți. Deci, pentru majoritatea camerelor, va fi suficientă o unitate cu un încălzitor de 11.000 BTU sau mai mare.

Când casa este rece iarna sau caldă vara, reacția firească este să apelăm la servicii profesionale. Din fericire, există o alternativă. Puteți reduce costurile serviciilor în mod drastic și puteți menține sistemele de încălzire și răcire funcționând eficient, făcând unele lucrări de întreținere minime. În primul rând, este important să știți cum funcționează elementele de bază ale sistemelor de încălzire și răcire.

Cum funcționează sistemele de încălzire și răcire

Toate dispozitivele sau sistemele de climatizare au trei componente de bază: o sursă de aer încălzit sau răcit, un mijloc de distribuire a aerului în încăperile încălzite sau răcite și un control folosit pentru reglarea sistemului (de exemplu, termostat). Atât încălzirea, cât și aerul condiționat funcționează pe principiul: căldura trece întotdeauna de la un obiect cald la unul mai rece, la fel cum apa curge de la un nivel mai înalt la un nivel mai scăzut. Functia de incalzire pune căldură în aer pentru a vă face casa mai caldă, iar cea de aer condiționat elimină căldura pentru a-ți face casa mai rece.

Toate unitățile de încălzire și răcire ard combustibil. Aerul condiționat utilizează electricitate. Majoritatea sistemelor de încălzire pentru locuințe folosesc gaz sau combustibil; alte sisteme folosesc electricitate. Pompa de căldură: o unitate de control al climatizării cu energie electrică – încălzește și răcește aerul. Vara extrage căldura din aerul din casa ta. Iarna scoate căldura din aerul exterior și folosește această căldură pentru a încălzi aerul din interior.

Când unitatea este pornita, consumă combustibilul care îl alimentează, fie că este vorba de gaz, petrol sau electricitate. Pe măsură ce combustibilul este ars, căldura este produsă și canalizată în zonele de locuit ale casei dvs. prin conducte sau fire și apoi este scoasa din calorifere sau panouri de încălzire. Sistemele mai vechi folosesc căldura pe care o produc pentru a încălzi apa, care la rândul său încălzește aerul din casa ta. Aceste sisteme folosesc un cazan pentru depozitarea și încălzirea alimentării cu apă, care este apoi circulată sub formă de apă caldă prin conductele încorporate în perete, podea sau tavan.

Când un aparat de aer condiționat este pornit, energia electrică este utilizată pentru răcirea unui gaz într-o bobină până la starea sa lichidă. Aerul cald din casa ta este răcit prin contactul cu bobina de răcire, iar acest aer răcit este canalizat către încăperile casei tale prin conducte sau în cazul aparatelor de aer condiționat din cameră, direct de la unitate.

Termostatele mai vechi au două contacte expuse. Pe măsură ce temperatura scade, o bandă bimetalică se îndoaie, făcând primul contact electric și apoi altul. Sistemul este activat complet la închiderea celui de-al doilea contact, pornind sistemul de încălzire si anticipatorul pe termostat. Anticipatorul încălzește elementul bimetalic, determinându-l să se îndoaie și să rupă al doilea contact electric. Cu toate acestea, primul contact nu este rupt și încălzitorul continuă să funcționeze până când temperatura crește deasupra setării termostatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *